LV07 SJIWP – zadatak 1b

Recept za bolonjez umak

Bolonjez Umak

Namirnice:

  • 500 g mljevene govedine
  • 100 g pancete
  • 1 velika glavica crvenog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 mrkve
  • 2 stabljike celera
  • 400 g sjeckane rajčice (konzerva)
  • 200 ml crnog vina
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Sol i papar po ukusu
  • Parmezan (za posluživanje)

Postupak:

  1. Na maslinovom ulju popržite nasjeckanu pancetu dok ne postane hrskava.
  2. Dodajte nasjeckani crveni luk, mrkvu, celer i češnjak. Pržite dok povrće ne omekša.
  3. Ubacite mljevenu govedinu i pržite dok ne dobije smeđu boju.
  4. Dodajte crno vino i pustite da ispari.
  5. Umiješajte sjeckane rajčice, sol i papar. Pustite da se kuha na laganoj vatri 30-40 minuta.
  6. Poslužite uz tjesteninu i naribani parmezan.

Preporučeni recepti:

 

 

KOD ZADATKA: